Cuvântul primarului

Vă urez bun venit cu căldură pe site-ul Comunei Daia, unde puteți găsi informații utile despre activitățile administrației publice locale și lucruri interesante despre comună. Un spațiu numit Daia. Un loc care vrea să fie mai prosper și mai modern, este în continuă evoluție, iar noi sprijinim dezvoltarea. Vizitați această pagină web și vrem să ne cunoașteți, să petreceți alături de noi sărbătoarea sufletului, să ne amintiți împreună trecutul și să planificați viitorul, sub semnele realizărilor prezente. Pornind de la ideea că într-o societate deschisă și democratică, guvernul există pentru a servi cetățenii, profitând de nivelul actual de dezvoltare tehnologică, am creat acest site, pe de o parte, pentru a oferi transparență deplină și pentru a facilita contactul cu autoritățile locale. Proiectele noastre de până acum și de viitor vizează îmbunătățirea vieții locuitorilor comunei. Deoarece m-ați susținut în momente de nevoie și pentru că v-ați dat seama ce înseamnă alinierea la regiunile dezvoltate, aș dori să vă mulțumesc și să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat.

Cu stimă, primarul comunei Daia – Adrian Florin Serban
Suprafață

5936,84 ha

Intravilan

403,92 ha

Extravilan

5532,92 ha

Populație

2485

Gospodării

1271

Locuințe

1210

Grădinițe

3

Școli

2

Principala activitate pe raza comunei este agricultura, dar si cresterea animalelor.
In contextual economiei de piata, activitatea economica de pe raza comunei se mai desfasoara si de catre societatile comerciale cu profil de comert sau prestari servicii.

  • Dispensar Uman format dintr-un cabinet medical – medicina de familie si o farmacie umana
  • Scoala Gimnaziala cu clasele I-VIII situata in comuna Daia, o Scoala situata in sat Daita si o Gradinita cu program normal situata in sat Plopsoru
  • Caminul Cultural situat in comuna Daia
  • 4 lacasuri de cult: trei biserici ortodoxe situate astfel: in sat Daia o biserica in sat Plopsoru o biserica si in sat Daita o biserica , dar si o Casa de Adunare a Adeventistilor situata in sat Plopsoru.

Biserica Cuvioasa Parascheva -Plopsoru

Constructia a inceput in 1957 cand s-a turnat temelia si s-a zidit cateva randuri de caramida.Lucrarea a fost oprita ca nu poseda autorizatia necesara.
In 1968 s-a obtinut autorizatia de constructie a bisericii .Lucrarea a inceput in primavara in 1969,datorita credinciosilor din care se numara:
Stanica Gheorge Tudor Stefan Doanitescu Gheorghe(Sfantu)
Biolan Vasile (Ricu) Magareata Gheorghe Stoienica Stefan
Gheorghe M. Stancu Iordan M.Stancu Stan Jipa
Stancu Anghel Stancu Mitrus Ilie Militaru
Ilie Stanciu (Cantaretul) Ion Biolan Marin Neacsu
Prin contributia in munca a credinciosilor si prin ajutorul dat de oameni binevoitori,intre care PR.Iconom stavrofor Ion Serghe slujitor la biserica catedrala din Giurgiu .
Biserica a fost inaltata si terminate in 1972,cand s-a facut receptia. Dupa terminare constructiei nemaifiind fonduri s-a asteptat pana in 1978 cand s-a inceput picture.
Biserica a fost pictata de Stela Ionescu din Bucuresti, in anii 1978-1980. In 1982 a fost sfiintita biserica . Biserica are hram pe cuvioasa Parascheva.

Izvorul de apa de la Daia

Izvorul se afla la intersectia drumurilor Giurgiu-Bucuresti si Giurgiu – Oltenita.